Alles wat je wil weten als opvoeder van genderdiverse kinderen

Webinar Genderdiversiteit bij het jonge kind (tot 12 jaar)

Alles wat je wil weten als opvoeder van genderdiverse kinderen tot 12 jaar. Live via Zoom te volgen op 10 juli 2024 van 20:00-21:00 uur.
Sommige kinderen geven al jong aan dat zij zich niet (of niet helemaal) voelen zoals het bij geboorte toegewezen geslacht. Sommige kinderen hebben een fase waarbij ze onderzoeken wat hun gender is, bijvoorbeeld door te experimenteren met kleding of speelgoed. Hoe begeleid je jouw kind / de kinderen in jouw omgeving / kinderen binnen jouw werk bij deze ontdekking, en hoe zorg je ervoor dat het kind kan opgroeien tot wie die is? En weet je zelf eigenlijk al genoeg over de termen sekse en gender?
“Hoe ondersteun ik het genderdiverse kind in mijn omgeving en neem ik anderen hierin mee, zodat ook zij begrijpen wat het inhoudt en hoe ze steun kunnen bieden?”
Kinderen ontdekken hun gender al op jonge leeftijd, soms is dat (deels) anders dan hun sekse bij geboorte. Sommige kinderen passen niet in de tweedeling man-vrouw.

Hoe begeleid ik mijn kind / de kinderen in mijn omgeving in de zoektocht naar zichzelf?

Heb ik genoeg kennis over sekse en gender om mijn kind hierin te ondersteunen?
Hoe zorg ik ervoor dat onze omgeving ook begrijpt wat deze dingen inhouden?
Alles wat je wilt weten over genderdiverse kinderen.

Wij hebben de oplossing

Tijdens dit webinar wordt je meegenomen in de wereld van gender(diversiteit) door twee experts en ervaringsdeskundigen Lau en Tijn. Je ontvangt veel waardevolle informatie over gender en krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen over jouw persoonlijke situatie. Zo doe je veel inhoudelijke kennis op over deze onderwerpen, en weet je hoe je jouw kind (of een kind in jouw omgeving) kan ondersteunen bij diens zoektocht naar zichzelf.
Maak seksualiteit bespreekbaar

Dit krijg je

Veel info & live vragen stellen
Een inhoudelijk webinar met veel informatie, toegespitst op opvoeders van jonge kinderen (0-12 jaar) en de mogelijkheid om vragen te stellen.
Waardevolle inzichten
Verhalen van twee experts en ervaringsdeskundigen en ervaren Lau en Tijn.
Lijst & tips
Een uitgebreide lijst met informatie, verwijzingen en lees, kijk en luistertips.
Webinar Genderdiversiteit Kids
10 juli 2024 van 20:00-21:00 uur
29
Meld je nu aan voor het live webinar Genderdiversiteit Kids en leer alles wat je wil weten als opvoeder van genderdiverse kinderen.

Door deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 8,5!

Dit kan en weet je straks

Na dit webinar weet je alle beginselen van gender(diversiteit) en hoe je een jong kind kan ondersteunen in de zoektocht naar zichzelf.

Dit leer je

1

Live

Je volgt 1 uur lang online een live webinar
2
Stel al je vragen
Je doet veel inhoudelijke kennis op en je heb de mogelijkheid om vragen te stellen
3
Info om te delen
Je ontvangt na afloop nog veel extra informatie die je rustig door kunt nemen en kunt delen met je gezinsleden
Alles wat je wil weten over genderdiverse kinderen.

Wat zeggen onze deelnemers?

Deelnemer
Webinar Genderdiversiteit Kids 0-12 jaar
Wat ik het beste aan het webinar vond? Dat het ervaringsdeskundigen zijn mét professionele achtergrond.
Leerkrachten middelbaar onderwijs
Webinar Genderdiversiteit Kids 0-12 jaar
Dank voor jullie inspirerende webinar gisteravond. Wij zijn op school bezig met het vormgeven van een leerlijn seksuele & relationele vorming en hoewel we op allerlei fronten ons best doen de kinderen zich welkom en geliefd te laten voelen en iedere dag keihard werken voor die veilige sfeer in de klas waar iedereen mag zijn wie die is en zich zo kan uiten, was dit weer een goede reminder van het belang daarvan en manieren waarop je daar aan kunt werken. Ook een goede realiteitschick mbt wat wij nog te leren hebben aan terminologie en wegen om kinderen extra te kunnen ondersteunen. Dank voor jullie inspiratie!
Leerkracht basisonderwijs
Webinar Genderdiversiteit Kids 0-12 jaar
Dank jullie wel voor het hele fijne webinar van vanavond. Ik heb (nog) geen ervaring als ouder, maar wel door de jaren heen een aantal kinderen gezien als juf. En ik vond het echt enorm waardevol, en zo fijn dat dit nu bestaat. Dat jullie dit bieden.
Moeder van kind met basisschool leeftijd
Webinar Genderdiversiteit Kids 0-12 jaar
Het was echt mega leuk! Super veel info, maar heel duidelijk en goede structuur. Alles werd ook goed toegelicht (erg handig voor mijn ouders ook die bijv. nog minder bekend zijn met alle termijn dan wij) en Tijn en Lau deden het ook echt heel leuk samen. Wat een toppers! ❤️
Deelnemer
Webinar Genderdiversiteit Kids 0-12 jaar
Ons kind gaf aan zich als non-binair te identificeren, dit webinar heeft ons erg geholpen om dit in de familie bespreekbaar te maken.
Deelnemer
De training van De Seksualiteitschool hebben we als heel prettig en leerzaam ervaren. Het kan spannend zijn om over dit onderwerp te praten, maar zij zorgen voor een veilige en open sfeer waardoor iedereen durfde om vrijuit te praten. Daarnaast hebben we ook veel nieuwe informatie gekregen over dit onderwerp.
Deelnemer
Ik kan dit van harte aanbevelen! Veel waardevolle informatie en De Seksualiteitschool weet een fijne ontspannen omgeving te creëren waarin ieder zich veilig kan voelen zo openhartig of niet-openhartig te spreken als gewenst is en waar ook gelachen mag worden.
Deelnemer Gender 101
Ik vond het een mooie e-learning door de combi van geschreven info, filmpjes en oefeningen. De e-learning zit lekker in elkaar en volgt elkaar op logische wijze op. Na het volgen van de e-learning heb ik in gesprekken op werk het jargon weer opgefrist, uitgewisseld over genderexpressie en -identiteit en zelfs nog een keer verwezen naar de gender unicorn.

Deelnemer
De trainer kon feilloos elke vraag die ik had beantwoorden op een manier die zo logisch en natuurlijk voelt. Het bespreken van onderwerpen rondom seksualiteit is daarmee voor mij ineens veel luchtiger en juist heel leuk geworden!
Deelnemer training op locatie
De trainers hadden het vermogen om de training aan te passen en in te spelen op de behoefte van ons team. Dit heeft ervoor gezorgd dat we eindelijk eens open zijn geweest naar elkaar.
Deelnemer
Relevant topic, fijn dat hier een training over werd georganiseerd. De trainer wist een mooie open gespreksfeer te creëren waarin zowel ruimte was voor eigen input als strak time management, vind ik altijd erg fijn.
Deelnemer
De training had een praktische insteek, met concreet toepasbare tips.
Deelnemer
Ik voelde me door de trainer erg comfortabel, op mijn gemak. De trainer gaf goede nuttige antwoorden op vragen.
Deelnemer
Interessant onderwerp en zeer enthousiast uitgelegd.

Wat maakt deze cursus uniek

Dit is hét webinar voor opvoeders van jonge kinderen die met gendervraagstukken zitten. Veel aandacht op het gebied van genderdiversiteit gaat naar tieners of volwassenen. Toch zijn er ook al jonge kinderen die bezig zijn met het ontdekken van een gender dat bij ze past. Voor deze jonge doelgroep en hun opvoeders is er nog weinig informatie beschikbaar. Dit komt mede omdat sekse zich pas in de puberteit gaat uiten in de secundaire geslachtskenmerken. Toch kun je als opvoeder al veel doen om een jong kind te ondersteunen in diens zoektocht. Bijvoorbeeld door zelf meer te leren over gender en genderdiversiteit. Dit webinar wordt gegeven door twee experts en ervaringsdeskundigen, die weten als geen ander hoe deze zoektocht naar een passend gender verloopt en wat er nodig is voor de omgeving om iemand hierin te steunen.

Wie zijn wij?

Wij zijn De Seksualiteitschool, een opleidingsinstituut waar je terecht kunt voor (bij)scholing op allerlei seksualiteitsthema's. Door het geven van hybride cursussen (combinatie van online/offline), live opleidingsdagen en e-learnings werken wij aan deskundigheidsbevordering van verschillende beroepsgroepen. Natuurlijk spelen ouders en opvoeders ook een belangrijke rol in de seksuele opvoeding. Daarom De Seksualiteitschool ook cursussen en trainingen voor hen.

Voor wie is deze cursus?

Voor alle (professionele en niet-professionele) opvoeders die een kind op een fijne manier willen begeleiden in de zoektocht die gender kan zijn.

Zo steekt de cursus in elkaar

Wanneer je een kaartje voor het webinar koopt, ontvang je direct een mail met de bevestiging en de zoomlink voor het webinar. Op de dag zelf ontvang je nog een reminder om deel te nemen aan het webinar. Let op: het webinar is live en wordt niet opgenomen dus zorg dat je op het juiste tijdstip achter de computer/telefoon zit. Na het webinar ontvang je een email met meer informatie en leuke tips.

FAQ

Kan ik het webinar later terugkijken?
Nee, het webinar wordt niet opgenomen dus je kunt het later niet terugkijken

Via welk programma kan ik het webinar volgen?
Je ontvangt een zoomlink om het webinar te volgen. Zorg dat je van te voren Zoom gedownload of geupdate hebt.

Wie geeft het webinar?
Lau van der Heide (die/diens/hen/hun) is onder andere expert op het gebied van gender, queer issues, intersectioneel feminisme en seksualiteit. Lau is oprichter van feministisch platform @fmnstplatform en de organisator van de FMNST TALKS. Hen werkt onder andere als spreker, moderator, workshopleider en podcastmaker en houdt zich bezig met het toegankelijk maken van informatie over belangrijke maatschappelijke thema’s zoals seksualiteit, gender en mentale gezondheid. Diens missie: mensen de woorden geven en hen een safe space bieden, zodat er meer begrip en empathie kan ontstaan en dit mensen samen kan brengen.

Tijn de Jong (hij/hem/die/diens/hen/hun) is onder andere expert op het gebied van seksualiteit, gender, genderidentiteit en transgender- en non-binair persoon zijn. Tijn is naast educator, ervaringsdeskundige, en activist ook werkzaam als spreker, theatermaker, acteur, cabaretier, theatermaker, regisseur en dramaturg. Op @tijnblijftzacht deelt hen eigen ervaringen en gaat hij in gesprek met anderen over maatschappelijke vraagstukken. Taboes doorbreken en vooroordelen, stereotypes en discriminatie verminderen is diens doel. Als transgender- en non-binair persoon is Tijn ervaringsdeskundig op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit.


Alles wat je wil weten als opvoeder van genderdiverse kinderen.