Over ons

Ons team


Belle Barbé (zij/haar)


De Seksualiteitschool is opgericht door Belle Barbé (1992). Zij studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (minor in opvoedingsondersteuning) en Sexuality Studies aan de San Francisco State University.


Belle Barbé is daarnaast oprichter van Bureau Belle Barbé, mede-oprichter van Wipsite en auteur van onder meer het eerste sekspositieve voorlichtingsboek ‘Ik & seks’,'100 antwoorden bij seksuele opvoeding' en 'Lijfklets'.


Ihwanti van Hulst (zij/haar)


Ihwanti (1997) heeft Klinische Ontwikkelingspsychologie en Pedagogische Wetenschappen gestudeerd, met een specialisatie in Youth at Risk aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft gewerkt als voorlichtingsdocent voor Tienerwijs, waar het haar taak was om een veilige en open sfeer creëren waarin kinderen vrijuit konden leren en praten over de pubertijd en seksualiteit. Sinds 2021 werkt zij als gastdocent voor Lang Leve de Liefde op het MBO. Ze is ervan overtuigd dat het voeren van open gesprekken en het ter discussie stellen van vooroordelen, bijdragen aan een positievere benadering van seksualiteit. Hierbij staat vertrouwen en respect voorop. Haar achtergrond in psychologie en pedagogiek, ervaring als docent, en haar passie voor preventieve hulpverlening komen samen in haar rol als projectmedewerker en trainer bij De Seksualiteitschool.


Tijn de Jong (hij/hen/die)


Tijn de Jong (1992) is theatermaker, acteur, spreker en activist. Op diens Instagram deelt hen eigen ervaringen en gaat hen in gesprek met anderen over maatschappelijke vraagstukken. Taboes doorbreken en vooroordelen, stereotypes en discriminatie verminderen is diens doel. Als transgender- en non-binair persoon is Tijn ervaringsdeskundig op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit. De rode draad in diens werk zijn diens eigen ervaringen, zowel rondom diens genderidentiteit en seksualiteit als rondom diens ervaringen met seksueel geweld en trauma. Tijn hoopt zo een stuk representatie te bieden, die hij zelf enorm heeft gemist. Hij zet zich actief in voor de emancipatie en inclusie van de LHBTQIA+ gemeenschap en voor een open minded, maar bovenal zachtere wereld. Tijn zet zich voor De seksualiteitschool onder andere in als workshopleider en trainer.


Vera Wong (zij/haar)


Vera Wong (1988) studeerde Nederlandse Taal en Literatuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte als projectmanager en eventmanager bij een trainingsbureau in Amsterdam en werkte daarna als online business manager voor diverse vrouwelijke ondernemers binnen de (seksuele) gezondheidszorg en sekspositiviteit. Vera werkt als bureaumanager samen met Belle Barbé aan het vergroten van de impact van De Seksualiteitschool.


Peter Leusink (hij/hem)

Peter Leusink is arts-seksuoloog NVVS, docent en supervisor. Hij werkt bij De Seksuele Zaak en Transgenderzorg Utrecht. Bij De Seksualiteitschool is hij betrokken als adviseur en als hoofdopleider van de 10-daagse opleiding voorlichting, preventie en onderwijs.


Marlise Aarts (zij/haar)

Marlise Aarts werkt sinds 2009 met het thema seksuele gezondheid. Ze is consulent seksuele gezondheid en werkte o.a. voor GGD IJsselland, Centrum Seksueel Geweld en FIOM en heeft sinds 2018 haar eigen praktijk Lieve Lust. Hoewel haar werk zowel voorlichting/training als counseling bevat, ligt haar hart met name bij de groep.


‘Er zijn veel redenen om het méér over seksualiteit te hebben, maar er zijn er kennelijk ook nog steeds voldoende te bedenken om het niet te doen. Het moment dat de knop omgaat in de groep, dat het kwartje valt en je de groep voor het thema wint, is voor mij nog steeds goud waard.’

Klanten

In de media

Hoe komen baby’s in de buik?
Belle legt het uit
Starten we te snel met seksuele voorlichting?
Belle Barbé in gesprek met Nadia
Anna van den Breemer schrijft elke week in De Volkskrant over een alledaags opvoedkundig probleem waarvoor ze een oplossing zoekt, Belle Barbé geeft advies.
Over Routines is een platform van Arie Boomsma waar gezondheid en sport de kern vormt. Arie spreekt deze week met pedagoog Belle Barbé. Ze is gespecialiseerd in seksuele opvoeding en het praten over seksualiteit met kinderen, volwassenen en mensen.
'Ouders, seksuele voorlichting op de basisschool is juist heel waardevol'
Steeds meer ouders maken bezwaar tegen seksuele voorlichting op de basisschool, ziet Belle Barbé. Maar in plaats van hun kinderen thuis te houden, zouden ouders de school juist als opvoedpartner moeten zien, ook bij de seksuele voorlichting.
De Week van de Lentekriebels leidt tot veel ophef en zelfs online bedreigingen. Te gast: Stephan van Baarle, Luc Lauwers en Belle Barbé.

Wat zeggen onze deelnemers?

Jeannette
Symposium

De voordracht van Ihwanti gaf op een heel heldere manier weer hoe het onderwerp seksualiteit leeft onder adolescenten/ jongeren. Met cijfers uit het onderzoek 'Seks onder je 25e' van Rutgers werden inzichten gegeven in seksuele problemen en tevredenheid, ook kwamen allerlei mythes ter sprake die leven in deze leeftijdsgroep. De praktische tips aan het einde van de presentatie waren heel waardevol, en zullen meegenomen worden in de dagelijkse gynaecologische praktijk. Bedankt!

Deelnemer
Livedag Lesgeven over Seksualiteit

We hebben een hele interessante dag gehad waar de energie vanaf spatte doordat we met gelijkgestemden waren. Ik heb vooral veel geleerd over gesprekstechnieken en hoe je op een positieve manier een draai kan geven aan een felle en soms aanvallende opmerking op een stelling.

Leerkrachten middelbaar onderwijs
Webinar Genderdiversiteit Kids 0-12 jaar

Dank voor jullie inspirerende webinar gisteravond. Wij zijn op school bezig met het vormgeven van een leerlijn seksuele & relationele vorming en hoewel we op allerlei fronten ons best doen de kinderen zich welkom en geliefd te laten voelen en iedere dag keihard werken voor die veilige sfeer in de klas waar iedereen mag zijn wie die is en zich zo kan uiten, was dit weer een goede reminder van het belang daarvan en manieren waarop je daar aan kunt werken. Ook een goede realiteitschick mbt wat wij nog te leren hebben aan terminologie en wegen om kinderen extra te kunnen ondersteunen. Dank voor jullie inspiratie!

Tessa
E-learning Gender101

De E-learning Gender 101 is voor mij enorm leerzaam geweest! Eindelijk voel ik mij meer zeker om over dit onderwerp met vrienden en collega's te praten en verschillende voornaamwoorden te oefenen. De E-learning is duidelijk, overzichtelijk, en door de persoonlijke verhalen van Laura en Tijn komt het echt binnen. In de hand-out staan goede praktische tips die ik op mijn werk (HR) toe kan passen zodat íedereen zich welkom voelt!

Brighid den Engelsman, leerkracht basisonderwijs
Livedag Lesgeven over Seksualiteit
Wat een fijne cursusdag was dit! Ihwanti is een bron aan kennis en ervaring, die ze vol enthousiasme aan de groep weet over te brengen. Met een gevuld hoofd, en gevuld hart én een gevulde maag (fijn hoor; die lunch) vertrok ik huiswaarts. Smaakt naar meer!
Leerkracht basisonderwijs
Webinar Genderdiversiteit Kids 0-12 jaar
Dank jullie wel voor het hele fijne webinar van vanavond. Ik heb (nog) geen ervaring als ouder, maar wel door de jaren heen een aantal kinderen gezien als juf. En ik vond het echt enorm waardevol, en zo fijn dat dit nu bestaat. Dat jullie dit bieden.
Moeder kind basisschoolleeftijd
Webinar Genderdiversiteit Kids 0-12 jaar
Het was echt mega leuk! Super veel info, maar heel duidelijk en goede structuur. Alles werd ook goed toegelicht (erg handig voor mijn ouders ook die bijv nog minder bekend zijn met alle termijn dan wij) en Tijn en Lau deden het ook echt heel leuk samen. Wat een toppers! ❤️
Deelnemer
Training op locatie
De training van De Seksualiteitschool hebben we als heel prettig en leerzaam ervaren. Het kan spannend zijn om over dit onderwerp te praten, maar zij zorgen voor een veilige en open sfeer waardoor iedereen durfde om vrijuit te praten. Daarnaast hebben we ook veel nieuwe informatie gekregen over dit onderwerp.
Deelnemer
Training op locatie
Ik kan dit van harte aanbevelen! Veel waardevolle informatie en De Seksualiteitschool weet een fijne ontspannen omgeving te creëren waarin ieder zich veilig kan voelen zo openhartig of niet-openhartig te spreken als gewenst is en waar ook gelachen mag worden.
Leerkracht onderwijs
E-learning Gender 101
Ik vond het een mooie e-learning door de combi van geschreven info, filmpjes en oefeningen. De e-learning zit lekker in elkaar en volgt elkaar op logische wijze op. Na het volgen van de e-learning heb ik in gesprekken op werk het jargon weer opgefrist, uitgewisseld over genderexpressie en -identiteit en zelfs nog een keer verwezen naar de gender unicorn.
Deelnemer
Training op locatie
De trainer kon feilloos elke vraag die ik had beantwoorden op een manier die zo logisch en natuurlijk voelt. Het bespreken van onderwerpen rondom seksualiteit is daarmee voor mij ineens veel luchtiger en juist heel leuk geworden!
Deelnemer
Training op locatie
De trainers hadden het vermogen om de training aan te passen en in te spelen op de behoefte van ons team. Dit heeft ervoor gezorgd dat we eindelijk eens open zijn geweest naar elkaar.
Deelnemer
Training op locatie
Relevant topic, fijn dat hier een training over werd georganiseerd. De trainer wist een mooie open gespreksfeer te creëren waarin zowel ruimte was voor eigen input als strak time management, vind ik altijd erg fijn.
Deelnemer
Training op locatie
De training had een praktische insteek, met concreet toepasbare tips.
Deelnemer
Training op locatie
Ik voelde me door de trainer erg comfortabel, op mijn gemak. De trainer gaf goede nuttige antwoorden op vragen.
Deelnemer
E-learning Gender 101
Interessant onderwerp en zeer enthousiast uitgelegd.

Vacatures

GASTDOCENTEN GEZOCHT

Bij De Seksualiteitschool verzorgen we jaarlijks gastlessen op Amsterdamse MBO's over relaties en seksualiteit. Dat doen we in opdracht van de GGD Amsterdam. Daarnaast verzorgen wij ook diverse gastlessen op andere scholen en universiteiten. Voor het schooljaar 24/25 zoeken wij gastdocenten om onderdeel te worden van onze pool.

Het team
Het team bestaat uit jonge, net afgestudeerde of nog studerende mensen die in tweetallen op een bevlogen manier seksualiteit, relaties en gender bespreekbaar maken. Kenmerkend aan onze gastlessen is dat ze niet (slechts) informerend zijn maar vooral als doel hebben om een respectvol gesprek in de klas op gang te brengen over deze onderwerpen.

Praktisch
  • Je bent beschikbaar om deel te nemen aan onze training 29 en 30 augustus in Amsterdam. Voor trainingsdagen kun je 100 euro per dag factureren.
  • Uurtarief is 25 euro per uur, met een minimum van 3 uur uitbetaling per dag. We proberen meerdere lessen op 1 dag te plannen zodat je een dag(deel) werk hebt.
  • Er is een reisvergoeding van max 15 euro per dag.
  • Het plannen van de lessen gaat via een roosterapp. Nieuwe lessen worden daar ingezet waarna je je kunt inschrijven.
  • Je bent minimaal 1 dag per week beschikbaar.
  • We komen een keer per maand samen voor een online intervisie en jaarlijks zijn er ook bijscholingsmomenten en leuke borrels.

Solliciteren
Lijkt het je wat, en past het bij je? Vul dan voor 12 juli 2024 het sollicitatieformulier in. Je vind het formulier hier. Indien we een match zien nemen we uiterlijk 19 juli contact met je op.OVERIGE VACATURES
Op dit moment hebben we geen andere openstaande vacatures bij De Seksualiteitschool. Heb jij aanbod in (bij)scholing op het gebied van seksualiteit en wil je samenwerken met De Seksualiteitschool? Neem dan contact op via hallo@seksualiteitschool.nl

Lidmaatschap

Als lid heb je recht op een jaar lang korting op alle nieuwe e-learnings, cursussen en webinars van De Seksualiteitschool. Ook mag je als allereerste deelnemen aan ons aanbod, krijg je als eerste de kans om een stoel te reserveren voor onze livedagen, en ontvang je twee keer per jaar een inhoudelijke en verdiepende nieuwsbrief vol tips, ins en outs en interessante info over ons vakgebied.

De prijs: slechts een tientje per jaar. Opzeggen kan natuurlijk altijd. Kom erbij!