Ons team
Belle Barbé (zij/haar)
De Seksualiteitschool is opgericht door Belle Barbé (1992). Zij studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (minor in opvoedingsondersteuning) en Sexuality Studies aan de San Francisco State University.
Belle Barbé is daarnaast oprichter van Bureau Belle Barbé, mede-oprichter van Wipsite en auteur van onder meer het eerste sekspositieve voorlichtingsboek ‘Ik & seks’,'100 antwoorden bij seksuele opvoeding' en 'Lijfklets'.
Ihwanti van Hulst (zij/haar)
Ihwanti (1997) heeft Klinische Ontwikkelingspsychologie en Pedagogische Wetenschappen gestudeerd, met een specialisatie in Youth at Risk aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft gewerkt als voorlichtingsdocent voor Tienerwijs, waar het haar taak was om een veilige en open sfeer creëren waarin kinderen vrijuit konden leren en praten over de pubertijd en seksualiteit. Sinds 2021 werkt zij als gastdocent voor Lang Leve de Liefde op het MBO. Ze is ervan overtuigd dat het voeren van open gesprekken en het ter discussie stellen van vooroordelen, bijdragen aan een positievere benadering van seksualiteit. Hierbij staat vertrouwen en respect voorop. Haar achtergrond in psychologie en pedagogiek, ervaring als docent, en haar passie voor preventieve hulpverlening komen samen in haar rol als projectmedewerker en trainer bij De Seksualiteitschool.
Merel Visser (zij/haar)
Merel (1998) studeerde humanistiek in Utrecht waarbij ze de disciplines sociologie, psychologie en filosofie combineerde. Door deze achtergrond vindt ze het belangrijk om aandacht te hebben voor de persoonlijke en sociale kanten van seksualiteit. Als docent seksuele vorming staat ze veel voor de klas in het MBO en VO. Sinds ze voor De Seksualiteitschool werkt als trainer en projectmedewerker, is ze ook een bedreven trainer geworden voor professionals. In haar werk streeft ze ernaar om haar persoonlijke en kwetsbare kant te tonen en opzoek te gaan naar verbinding. Merel is actief lid van Seksueel Welzijn Nederland en werkt naast voor De Seksualiteitschool ook voor Indifferent.
Tijn de Jong (hij/hen/die)
Tijn de Jong (1992) is theatermaker, acteur, spreker en activist. Op diens Instagram deelt hen eigen ervaringen en gaat hen in gesprek met anderen over maatschappelijke vraagstukken. Taboes doorbreken en vooroordelen, stereotypes en discriminatie verminderen is diens doel. Als transgender- en non-binair persoon is Tijn ervaringsdeskundig op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit. De rode draad in diens werk zijn diens eigen ervaringen, zowel rondom diens genderidentiteit en seksualiteit als rondom diens ervaringen met seksueel geweld en trauma. Tijn hoopt zo een stuk representatie te bieden, die hij zelf enorm heeft gemist. Hij zet zich actief in voor de emancipatie en inclusie van de LHBTQIA+ gemeenschap en voor een open minded, maar bovenal zachtere wereld. Tijn zet zich voor De seksualiteitschool onder andere in als workshopleider en trainer.
Vera Wong (zij/haar)
Vera Wong (1988) studeerde Nederlandse Taal en Literatuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte als projectmanager en eventmanager bij een trainingsbureau in Amsterdam en werkte daarna als online business manager voor diverse vrouwelijke ondernemers binnen de (seksuele) gezondheidszorg en sekspositiviteit. Vera werkt als bureaumanager samen met Belle Barbé aan het vergroten van de impact van De Seksualiteitschool.
Peter Leusink is arts-seksuoloog NVVS, docent en supervisor. Hij werkt bij De Seksuele Zaak en Transgenderzorg Utrecht. Bij De Seksualiteitschool is hij betrokken als adviseur en als hoofdopleider van de 10-daagse opleiding voorlichting, preventie en onderwijs.
Marlise Aarts werkt sinds 2009 met het thema seksuele gezondheid. Ze is consulent seksuele gezondheid en werkte o.a. voor GGD IJsselland, Centrum Seksueel Geweld en FIOM en heeft sinds 2018 haar eigen praktijk Lieve Lust. Hoewel haar werk zowel voorlichting/training als counseling bevat, ligt haar hart met name bij de groep.
‘Er zijn veel redenen om het méér over seksualiteit te hebben, maar er zijn er kennelijk ook nog steeds voldoende te bedenken om het niet te doen. Het moment dat de knop omgaat in de groep, dat het kwartje valt en je de groep voor het thema wint, is voor mij nog steeds goud waard.’
Klanten
In de media
Wat zeggen onze deelnemers?
Ihwanti heeft het echt super goed en leuk gedaan! Ze stemde de inhoud van de presentatie heel goed af op de deelnemers in de zaal. Ook was de sessie op een hele prettige manier interactief. Ze weet de juiste vragen te stellen en op een laagdrempelige manier deelt ze veel van haar eigen ervaring. Ze is heel enthousiast en kan dit goed overbrengen op de deelnemers. Ik heb absoluut verschillende dingen opgestoken van haar aanpak. Ze geeft bruikbare tips.
Nagenoeg iedereen is zeer tevreden over jullie presentatie gisteren bij ons op school. Zelfs een zeer kritische mannelijke collega die dit soort trainingen min of meer haat sprak zich lovend uit!
Dus alleen maar complimenten van onze kant! Het is zo fijn dat de studenten met zulke deskundige Peer-educators hun verhalen, vragen, ervaringen en meningen over de liefde kunnen delen, echt heel waardevol!Onze studenten gaven zelf ook aan het heel prettige en leerzame lessen te hebben gevonden.
De voordracht van Ihwanti gaf op een heel heldere manier weer hoe het onderwerp seksualiteit leeft onder adolescenten/ jongeren. Met cijfers uit het onderzoek 'Seks onder je 25e' van Rutgers werden inzichten gegeven in seksuele problemen en tevredenheid, ook kwamen allerlei mythes ter sprake die leven in deze leeftijdsgroep. De praktische tips aan het einde van de presentatie waren heel waardevol, en zullen meegenomen worden in de dagelijkse gynaecologische praktijk. Bedankt!
We hebben een hele interessante dag gehad waar de energie vanaf spatte doordat we met gelijkgestemden waren. Ik heb vooral veel geleerd over gesprekstechnieken en hoe je op een positieve manier een draai kan geven aan een felle en soms aanvallende opmerking op een stelling.
"Geeft stof tot nadenken en geeft je inzicht in hoe je er zelf in staat.”
Dank voor jullie inspirerende webinar gisteravond. Wij zijn op school bezig met het vormgeven van een leerlijn seksuele & relationele vorming en hoewel we op allerlei fronten ons best doen de kinderen zich welkom en geliefd te laten voelen en iedere dag keihard werken voor die veilige sfeer in de klas waar iedereen mag zijn wie die is en zich zo kan uiten, was dit weer een goede reminder van het belang daarvan en manieren waarop je daar aan kunt werken. Ook een goede realiteitschick mbt wat wij nog te leren hebben aan terminologie en wegen om kinderen extra te kunnen ondersteunen. Dank voor jullie inspiratie!
De E-learning Gender 101 is voor mij enorm leerzaam geweest! Eindelijk voel ik mij meer zeker om over dit onderwerp met vrienden en collega's te praten en verschillende voornaamwoorden te oefenen. De E-learning is duidelijk, overzichtelijk, en door de persoonlijke verhalen van Laura en Tijn komt het echt binnen. In de hand-out staan goede praktische tips die ik op mijn werk (HR) toe kan passen zodat íedereen zich welkom voelt!
Vacatures
Lidmaatschap