Hét live webinar over genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie op 25 juni 2024

Live webinar Basis genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie

Hét webinar over genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie. Voor professionals. Live online te volgen op 25 juni 2024 van 19:00-20:00 uur.
Gender is een veelbesproken onderwerp, en hoewel jij al jaren je vak met veel plezier beoefent, vind je het opeens spannend om met mensen om tafel te gaan. Vooral als het genderdiverse mensen betreft, of ze een hulpvraag hebben met betrekking tot gender. Wat als je iets verkeerds zegt en per ongeluk iemand kwetst, of wat als je niet goed op de hoogte bent van de laatste kennis en ontwikkelingen en iemand daardoor niet goed genoeg kan helpen? Je maakt je soms ook zorgen. Jij wilt je werk graag zo goed mogelijk kunnen doen, en daar hoort wat jou betreft bij dat je zo inclusief mogelijk te werk gaat. Een goede bondgenoot zijn is iets dat je graag zou willen, alleen je weet niet zo goed hoe. En staan je collega’s er eigenlijk wel hetzelfde in? Je hoorde laatst nog iemand grappend zeggen “ik identificeer me voortaan als piraat” - pijnlijk was dat. Als diegene beter op de hoogte was, zouden dit soort dingen misschien niet meer gezegd worden in jullie kantine. Dat zou fijn zijn.
Hét webinar over genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie
Je weet niet precies wat gender betekent en wat er onder valt, je kennis is niet helemaal op orde en je voelt je hierin onzeker.

Op je werk is het nog niet goed geregeld, je werkplek is niet inclusief en dat voelt niet fijn, je wilt dat graag verbeteren maar hoe, dat weet je eigenlijk niet.

Je weet niet hoe je genderdiverse mensen kunt aanspreken en schiet daardoor in een kramp, je bent bang om het fout te doen dus doe je maar niks.
Je wilt je team / collega’s - die misschien de noodzaak niet echt zien van inclusiviteit - overtuigen van het feit dat het noodzakelijk en belangrijk is.
Je hebt nog niet genoeg kennis in huis om je eigen studenten / patiënten / cliënten te informeren en om ze goed te helpen met vragen / problemen rondom gender.
Er komt meer en meer vraag naar specifieke zorg rondom gender en je hebt niet het gevoel dat je op dit moment genoeg kennis in huis hebt om dit op te gaan pakken.
Je wilt graag een bondgenoot zijn, maar je weet niet hoe.
Na het webinar ken jij de basis genderdiversiteit van binnen en van buiten

Wij hebben de oplossing

Tijdens het live webinar Basis genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie kun je op je gemak vanuit de veiligheid van je eigen omgeving meer leren over genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie. Van de drie aspecten (genderidentiteit, genderexpressie en sekse) tot twee verhalen van genderdiverse ervaringsdeskundigen over hun genderproces én genderneutrale taal en voornaamwoorden. De hele basis wordt behandeld. Na het volgen van het webinar ben je helemaal geïnspireerd om je nieuw opgedane kennis te delen met je collega’s en het op de agenda te zetten, heb je helemaal scherp waarom het ook alweer zo ontzettend belangrijk is en kun je argumenten formuleren in gesprek hierover, en ben jij in korte tijd deskundig bijgeschoold op het gebied van gender. Zo heb je een goede basis van kennis en ervaring, en kun je mensen nog beter helpen.
Maak seksualiteit bespreekbaar

Dit krijg je

Live webinar
Een wetenschappelijk onderbouwd webinar van experts Lau en Tijn dat boordevol informatie zit (45 min)
Vragen stellen
Je kunt al je vragen stellen tijdens het live webinar.
Handige handout
Onze Gender-inclusieve checklist als handige handout die je kunt downloaden en bewaren, of ophangen in de koffiekamer.
Live webinar Basis genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie
25 juni 2024 van 19:00 - 20:00 uur
29
Hét webinar over genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie

Dit kan en weet je straks

Na het live webinar Basis genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie ken jij de basis van gender van binnen en van buiten. Je kunt op een fijne en inclusieve manier omgaan met mensen, kent de verschillende aanspreekvormen en voornaamwoorden en weet wanneer deze te gebruiken. Je kunt een goede bondgenoot zijn, en je hebt (weer) zelfvertrouwen op dit gebied. Je vindt het niet langer spannend als je tegenover iemand komt te zitten die genderdivers is en je kunt ontspannen meepraten over het gender debat. Je geeft je leerlingen, cliënten en patiënten en het gevoel dat ze bij jou aan kunnen kloppen en veilig zijn. Je weet je collega’s te inspireren om ook hun kennis bij te spijkeren en hun best te doen om inclusief te zijn. Je gaat elk gesprek met vertrouwen tegemoet, je bent niet meer bang dat je het fout doet.

Dit leer je

1

Ontspannen & vertrouwen

Vanuit het comfort van je eigen omgeving ga je leren over gender. Zodat jij ontspannen en met vertrouwen kunt werken en een goede bondgenoot kunt zijn voor genderdiverse mensen.
2
De hele basis
Van de drie aspecten (genderidentiteit, genderexpressie en sekse) tot twee verhalen van genderdiverse ervaringsdeskundigen over hun genderproces én genderneutrale taal en voornaamwoorden, de hele basis wordt behandeld.
3
Brede aanpak
Na het volgen van hetwebinar krijg je ook nog een handige handouts, zo houdt je je kennis paraat.
Volg het live webinar Basis genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie op 25 juni 2024

Wat zeggen onze deelnemers?

Tessa, HR
"Gender 101 is voor mij enorm leerzaam geweest! Eindelijk voel ik mij meer zeker om over dit onderwerp met vrienden en collega's te praten en verschillende voornaamwoorden te oefenen. De E-learning is duidelijk, overzichtelijk, en door de persoonlijke verhalen van Laura en Tijn komt het echt binnen. In de hand-out staan goede praktische tips die ik op mijn werk (HR) toe kan passen zodat íedereen zich welkom voelt!"
Deelnemer Gender 101
"Ik kan dit van harte aanbevelen! Veel waardevolle informatie en De Seksualiteitschool weet een fijne ontspannen omgeving te creëren waarin ieder zich veilig kan voelen zo openhartig of niet-openhartig te spreken als gewenst is en waar ook gelachen mag worden.”
Deelnemer
"De training van De Seksualiteitschool hebben we als heel prettig en leerzaam ervaren. Het kan spannend zijn om over dit onderwerp te praten, maar zij zorgen voor een veilige en open sfeer waardoor iedereen durfde om vrijuit te praten. Daarnaast hebben we ook veel nieuwe informatie gekregen over dit onderwerp."

Vera
“De trainer kon feilloos elke vraag die ik had beantwoorden op een manier die zo logisch en natuurlijk voelt. Het bespreken van onderwerpen rondom seksualiteit is daarmee voor mij ineens veel luchtiger en juist heel leuk geworden!”
Deelnemer
“De trainers hadden het vermogen om de training aan te passen en in te spelen op de behoefte van ons team. Dit heeft ervoor gezorgd dat we eindelijk eens open zijn geweest naar elkaar.”

Wat maakt dit webinar uniek

Het live webinar Basis genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie is een wetenschappelijk onderbouwd webinar, gegeven door experts en ervaringsdeskundigen. Na afloop krijg je onze Gender-inclusieve checklist als handige handout, die je kunt downloaden en bewaren, of ophangen in de koffiekamer. De Seksualiteitschool verzorgt dit webinar in samenwerking met Lau van der Heide en Tijn de Jong.

Wie zijn wij?

Wij zijn De Seksualiteitschool, een opleidingsinstituut waar je terecht kunt voor (bij)scholing op allerlei seksualiteitsthema's. Door het geven van hybride cursussen (combinatie van online/offline), live opleidingsdagen en e-learnings werken wij aan deskundigheidsbevordering van verschillende beroepsgroepen. Natuurlijk spelen ouders en opvoeders ook een belangrijke rol in de seksuele opvoeding. Daarom maakt De Seksualiteitschool ook cursussen en trainingen voor hen.

Voor wie is dit webinar?

Voor onderwijsprofessionals, zorgprofessionals, ouders en opvoeders.
Voor wie graag op de hoogte wil zijn van ontwikkelingen op het gebied van seksualiteit en gender, mensbeeld, maatschappij en cultuur.
Voor wie het gevoel heeft nog niet genoeg op de hoogte te zijn van alles rondom Gender of het zelfvertrouwen rondom dit onderwerp graag wil vergroten.
Voor wie het onderwerp Gender in eigen organisatie op de kaart wil zetten, maar niet zo goed weet hoe.
Volg het live webinar Basis genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie op 25 juni 2024

Zo steekt het webinar in elkaar

Je volgt het live webinar Basis genderdiversiteit, gelijkheid en inclusie op 25 juni van 19:00 - 20:00 uur, online via Zoom. Er is tijdens het webinar ook de nodige ruimte om je vragen te kunnen stellen aan onze experts. Nadat je je aanmeldt ontvang je een e-mail met de bevestiging en de zoomlink. Voorafgaand aan het webinar ontvang je van ons nog een korte reminder, zodat je het niet kunt vergeten.