Draag bij aan een gezonde seksuele ontwikkeling en opvoeding van kinderen op de kinderopvang.

Seksuele opvoeding voor kinderopvang

Hoe kun jij bijdragen aan een gezonde seksuele ontwikkeling en opvoeding van kinderen op de kinderopvang?
Als medewerker in de kinderopvang ben jij naast de ouders een belangrijk figuur in het leven en de opvoeding van jonge kinderen. Kinderen brengen veel tijd door bij jou, je leert ze dus goed kennen en ziet veel gedrag dat de kinderen vertonen. Daar hoort ook de seksuele ontwikkeling bij. Veel pedagogisch medewerkers zien bijvoorbeeld regelmatig dat kinderen hun eigen geslachtsdelen aanraken. Hoe reageer je daar op? En deel je dit ook met de ouders? Daarnaast krijg je als pm’er ook regelmatig vragen van jonge kinderen, soms best persoonlijk. Hoe ga je die vragen beantwoorden zonder voorbij te gaan aan je eigen grenzen, of die van het kind? Dit en nog veel meer situaties komen veel voor in de kinderopvang. Leer meer over de seksuele ontwikkeling en opvoeding van kinderen zodat je met meer zelfvertrouwen dit aspect van je werk oppakt.
Als medewerker van de kinderopvang zie je hoe kinderen zich ontwikkelen, daar hoort ook de relationele en seksuele ontwikkeling bij.
Speciaal voor medewerkers van de kinderopvang

Leer alles over de seksuele ontwikkeling van het jonge kind

Ontdek hoe jij een professionele houding hierin ontwikkelt
Weet hoe je de ouders mee kunt nemen in deze ontwikkeling
Draag bij aan een gezonde seksuele ontwikkeling en opvoeding van kinderen op de kinderopvang.

Wij hebben de oplossing

Veel gedrag dat we zien bij jonge kinderen is gezond. Toch is het niet altijd het juiste moment of de juiste plek voor bepaald gedrag of vragen. Tijdens deze online cursus leer jij alles over de seksuele ontwikkeling van jongen kinderen én hoe je het best kunt reageren hierop als pm’er. Na het volgen van deze cursus weet jij hoe je als pm’er kunt bijdragen aan een gezonde ontwikkeling en pak je ook vol zelfvertrouwen dit belangrijke aspect van je werk op.
Maak seksualiteit bespreekbaar

Dit krijg je

Webinars
2 webinars van 20 min over de seksuele ontwikkeling van 0-6 jaar en van 6-12 jaar
Podcasts
8 korte podcasts met casuïstiek
E-book
E-book 100 antwoorden bij seksuele opvoeding
Handout
Hand out met leuke kijk, lees en luistertips
Boekenlijst
Boekenlijst met leuke kinderboeken over seksualiteit en gender
E-learning seksuele opvoeding voor kinderopvang
80
Koop de e-learning Seksuele opvoeding voor kinderopvang nu en krijg één jaar lidmaatschap van De Seksualiteitschool t.w.v. 10 euro cadeau.

Dit kan en weet je straks

Na het volgen van deze cursus weet je hoe de seksuele en relationele ontwikkeling van kinderen 0-12 jaar verloopt. Bovendien weet je hoe je als pedagogisch professional kan reageren op vragen en gedrag van kinderen met betrekking tot de seksuele ontwikkeling. Je neemt ouders hierin mee en maakt dit onderwerp ook regelmatig bespreekbaar met collega’s. Kortom, jij pakt met ontspanning en zelfvertrouwen de

Dit leer je

1

Baby's, peuters en kleuters

Tijdens deze e-learning leer je alles over de relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen 0-6 jaar
2
Schoolkinderen
En alles over de relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen 6-12 jaar
3
Begeleiding bieden
Ook leer je hoe je als pedagogisch medewerker kinderen in deze ontwikkeling kan begeleiden
E-learning Seksuele opvoeding voor kinderopvang

Wat zeggen onze deelnemers?

Training Seksualiteitschool bij Kinderopvang

Judith, vestigingsmanager Kindergarden

Ihwanti heeft een fantastische ochtend bij ons neergezet. Het team hing aan haar lippen en we hadden er nog uren over door kunnen gaan. Het was ontzettend waardevol en ik wil hierbij ook nog even de complimenten aan haar overdragen!
Training op locatie
Deelnemer
De training van De Seksualiteitschool hebben we als heel prettig en leerzaam ervaren. Het kan spannend zijn om over dit onderwerp te praten, maar zij zorgen voor een veilige en open sfeer waardoor iedereen durfde om vrijuit te praten. Daarnaast hebben we ook veel nieuwe informatie gekregen over dit onderwerp.
E-learning
Deelnemer
Ik vond het een mooie e-learning door de combi van geschreven info, filmpjes en oefeningen. De e-learning zit lekker in elkaar en volgt elkaar op logische wijze op.
Deelnemer
De trainers hadden het vermogen om de training aan te passen en in te spelen op de behoefte van ons team. Dit heeft ervoor gezorgd dat we eindelijk eens open zijn geweest naar elkaar.
Deelnemer
De training had een praktische insteek, met concreet toepasbare tips.
Deelnemer
Interessant onderwerp en zeer enthousiast uitgelegd.

Wat maakt deze cursus uniek

Er is nog maar weinig aandacht voor de rol van de kinderopvang in de seksuele ontwikkeling van jonge kinderen. Dat ouders en scholen een taak hebben in de seksuele opvoeding is al langer bekend, maar veel kinderen brengen ook aanzienlijk veel tijd door op de opvang. Ook daarom is de kinderopvang een belangrijke partner in de seksuele opvoeding. Speciaal voor medewerkers van de kinderopvang is deze online cursus ontwikkeld.

Wie zijn wij?

Wij zijn De Seksualiteitschool, een opleidingsinstituut waar je terecht kunt voor (bij)scholing op allerlei seksualiteitsthema's. Door het geven van hybride cursussen (combinatie van online/offline), live opleidingsdagen en e-learnings werken wij aan deskundigheidsbevordering van verschillende beroepsgroepen. Natuurlijk spelen ouders en opvoeders ook een belangrijke rol in de seksuele opvoeding. Daarom De Seksualiteitschool ook cursussen en trainingen voor hen.

Voor wie is deze cursus?

Medewerkers in de kinderopvang, pedagogisch coaches, vestigingsmanagers.

Zo steekt de cursus in elkaar

Je begint de cursus met het kijken van twee webinars in onze online omgeving. Daarna kun je aan de slag met het luisteren van acht podcasts. Je hoeft dat niet in één keer te doen natuurlijk. Luister bijvoorbeeld eens een podcast tijdens een wandeling of op weg naar werk. Daarna krijg je toegang tot het e-boek 100 antwoorden bij seksuele ontwikkeling van Belle Barbé. Deze kun je downloaden en je houdt dus voor altijd toegang.

Je kunt op ieder moment starten met de cursus en houdt voor een jaar toegang tot de webinars en podcasts. Het e-boek 100 antwoorden krijg je als download voor de rest van je leven.
Draag bij aan een gezonde seksuele ontwikkeling en opvoeding van kinderen op de kinderopvang.

Waarom nu meedoen

Wij vieren dat we vanaf nu officieel bestaan. Daarom krijg jij bij aankoop van de e-learning Seksuele opvoeding voor kinderopvang tijdelijk een jaar gratis lidmaatschap van De Seksualiteitschool cadeau, t.w.v. 10 euro.

Als lid heb je recht op een jaar lang korting op alle nieuwe e-learnings, cursussen en webinars van De Seksualiteitschool. Ook mag je als allereerste deelnemen aan ons aanbod, krijg je als eerste de kans om een stoel te reserveren voor onze livedagen, en ontvang je twee keer per jaar een inhoudelijke en verdiepende nieuwsbrief vol tips, ins en outs en interessante info over ons vakgebied.