Begin vandaag met de seksuele opvoeding van je kind.

Webinar Seksuele opvoeding 0-12 jaar

Begin vandaag met de seksuele opvoeding van je kind.
Herken je zo’n situatie? Je kind zit wijdbeens op de bank met hand in de onderbroek. Oma is er ook en zegt: doe die benen eens bij elkaar, dat is toch niet netjes? Jij wil je kind juist wel de ruimte geven om het eigen lichaam te ontdekken en op laten groeien zonder schaamte. Wat zeg je tegen je kind? En wat tegen oma?
“Seksuele opvoeding is dankzij het webinar voor mij ineens veel luchtiger en juist heel leuk geworden!”
Hoe verloopt de seksuele ontwikkeling van je kind?

Wat is passend gedrag op welke leeftijd?

Welke vragen beantwoord je, en op welke manier?
Hoe maak je je kind weerbaar en hoe leer je het grenzen aangeven zonder ze angst in te boezemen?
Vol vertrouwen en ontspannen aan de slag met de seksuele opvoeding van je kind.

Wij hebben de oplossing

Door te leren over de seksuele ontwikkeling van je kind, kun je je kind beter ondersteunen bij deze ontwikkeling en zal je kind opgroeien tot een mens met respect voor zichzelf en anderen en met een plezierige beleving van seksualiteit als volwassenen. En welke ouder wil dat nou niet?
Maak seksualiteit bespreekbaar

Dit krijg je

Webinar Seksuele opvoeding 0-12 jaar
2 x 20 minuten webinar over de seksuele ontwikkeling van 0-6 jaar en van 6-12 jaar
E-book
E-book 100 antwoorden bij seksuele opvoeding
Handvatten
Hoe maak je je kind weerbaar en hoe leer je het grenzen aangeven zonder ze angst in te boezemen?
Ouderwebinar - Seksuele opvoeding 0-12 jaar
32
Begin vandaag met de seksuele opvoeding van je kind.

Dit kan en weet je straks

Na het webinar ga jij vol vertrouwen en op een ontspannen manier aan de slag met de seksuele opvoeding van je kind. Je bent goed voorbereid op vragen van je kind en weet welke dingen voor jou belangrijk zijn in de seksuele opvoeding. Niet alleen groeit je kind op tot iemand die respect heeft voor zichzelf en een ander. Je kind leert dat seksualiteit een mooi onderdeel is van het leven en zal dat later als volwassenen ook zonder taboe of schaamte ervaren. Bovendien groeit de band tussen jou en je kind omdat je ook dit kwetsbare onderwerp bespreekbaar kunt maken.

Dit leer je

1

Je kennis vergroten

Tijdens twee webinars van 20 minuten wordt je meegenomen in de seksuele ontwikkeling van het jonge kind. Wat verstaan we onder die seksuele ontwikkeling? Welk gedrag is gezond?
2
Met vertrouwen opvoeden
Hoe reageer je als ouder op dit gedrag? Waarom is taal belangrijk? Wat zeg je wel en niet tegen je kind, en wanneer doe je dat?
3
100 antwoorden
Daarnaast krijg je antwoord op de 100 meest gestelde vragen door ouders over de seksuele ontwikkeling van hun kind. Deze vragen zijn handig ingedeeld in de leeftijdsfase waar je kind zich bevindt.
Start vandaag met de seksuele opvoeding van je kind

Wat zeggen onze deelnemers?

Daphne
Ouder/opvoeder
"Goede info over de seksuele ontwikkeling per leeftijdsfase, praktisch en leuk om te volgen."
Agaath
Deelnemer ouderwebinar
"Het bespreken van onderwerpen rondom de seksuele opvoeding is met deze cursus voor mij ineens veel luchtiger en juist heel leuk geworden!"
Sasja
Deelnemer Gender101
"Ik kan dit van harte aanbevelen! Veel waardevolle informatie en De Seksualiteitschool weet een fijne ontspannen omgeving te creëren waarin ieder zich veilig kan voelen zo openhartig of niet-openhartig te spreken als gewenst is en waar ook gelachen mag worden."

Kris O.
Deelnemer ouderwebinar
"Ik kan dit van harte aanbevelen! Veel waardevolle informatie en Belle weet een fijne ontspannen omgeving te creëren waarin je veilig kunt leren en waar ook gelachen mag worden. Ook heel leuk en waardevol om samen met je partner te volgen."
Victor A.
Deelnemer ouderwebinar
“De training had een praktische insteek, met concreet toepasbare tips.”

Wat maakt dit webinar uniek

Het webinar wordt gegeven door Belle Barbé, pedagoog gespecialiseerd in seksuele opvoeding. Belle is auteur van meerdere boeken rondom seksualiteit en wordt veel in de media gevraagd om duiding te geven over dit onderwerp. Met haar kennis en ervaring helpt ze ouders graag om op een ontspannen manier hun seksuele opvoeding vorm te geven. Daarnaast is ze moeder van vier kinderen dus weet ze als geen ander waar ouders tegen aan lopen.

Bij het webinar krijg je toegang tot de 100 meest gestelde vragen over de seksuele opvoeding van je kind. Je bent niet de enige die met vragen loopt, vele ouders gingen je voor. Deze vragen en antwoorden zijn gebundeld in het boek van Belle genaamd ‘100 antwoorden bij seksuele opvoeding’. Het e-boek is onderdeel van dit aanbod.

Wie zijn wij?

Wij zijn De Seksualiteitschool, een opleidingsinstituut waar je terecht kunt voor (bij)scholing op allerlei seksualiteitsthema's. Door het geven van hybride cursussen (combinatie van online/offline), live opleidingsdagen en e-learnings werken wij aan deskundigheidsbevordering van verschillende beroepsgroepen. Natuurlijk spelen ouders en opvoeders ook een belangrijke rol in de seksuele opvoeding. Daarom maken wij ook voor hen cursussen en trainingen.

Voor wie is het webinar?

Voor alle ouders en opvoeders die het belangrijk vinden dat hun kind gezond, weerbaar en vol vertrouwen de seksuele ontwikkeling doormaakt. Het webinar richt zich op opvoeders van het jonge kind (0-12 jaar) omdat je hier veel impact kunt maken omdat het kind nog aan het begin van de ontwikkeling staat. Dus voed jij kinderen op in de leeftijd van 0-12 jaar, dan is dit webinar iets voor jou.

Zo steekt het webinar in elkaar

Je bekijkt de twee webinars in onze online omgeving The Huddle. Je houdt een jaar lang toegang tot het webinar, en kunt dus starten op je eigen moment. Ook krijg je toegang tot het e-boek 100 antwoorden bij seksuele ontwikkeling van Belle Barbé. Deze kun je downloaden en je houdt dus voor altijd toegang. Zo kun je met je kind meegroeien en per leeftijdsfase kijken welke vragen er spelen. Na 40 minuten kijken kun je direct aan de slag met de seksuele opvoeding, en die gaat vervolgens door tot je kind volwassen is.