Doe mee aan de Genderbias escaperoom ‘Equality labyrinth’ op 26 september 2024

Genderbias escaperoom: Equality Labyrinth

Van genderbias tot genderbalance.
De Seksualiteitschool mag met trots een nieuwe samenwerking met Sabine Meulenbeld presenteren! Sabine komt op 26 september 2024 met haar escaperoom langs bij de Seksualiteitschool. Dit is een unieke kans om een stoel voor de escaperoom te bemachtigen, normaal wordt deze namelijk alleen incompany gegeven.

Bias is als een labyrint vol sluiproutes in je brein waarvan je het bestaan niet wist. Genderbiases zijn die sluiproutes die je brein sturen richting ongelijke behandeling van vrouwen en mannen. De invloed van bias op je gedrag is meestal onbewust, vaak onbedoeld en vrijwel altijd ongewenst. De gevolgen hebben doorgaans een negatieve invloed op het leven, welzijn en de positie van vrouwen en andere gemarginaliseerde groepen. Het goede nieuws is: ze zijn 100% aangeleerd dus kun je ze ook weer afleren. Het slechte nieuws is, de deuren naar de sluiproutes zitten vaak goed op slot. De juiste sleutel vinden is dus essentieel.

Waarom is het zo moeilijk om onbewuste genderbias te verslaan? Simpel: Het gebrek aan referentiekader houdt onze beperkte blik (en daarmee ons gedrag) in stand. We kúnnen niet weten, wat we niet weten. Een groter perspectief op de werkelijkheid kun je pas zien als het aangereikt wordt of het zich toevallig openbaart. Laten we niet wachten op toeval!
"Bias is als een labyrint vol sluiproutes in je brein waarvan je het bestaan niet wist."
Jouw genderbias stuurt je in de richting van ongelijke behandeling van vrouwen en mannen.
Doorbreek je eigen genderbias en heb positieve impact op het leven, welzijn en de posititie van vrouwen en andere gemarginaliseerde groepen.
Doe mee aan de Genderbias escaperoom ‘Equality labyrinth’ op 26 september 2024

De oplossing

De genderbias escaperoom ‘equality labyrinth’ doet wat de naam zegt: door bewustwording, perspectiefwissel en urgentie lukt het te ontsnappen aan de ijzeren greep die genderbias heeft op het brein. Het doorlopen van het labyrint heeft een ontwapenend effect op het brein en maakt de weg vrij naar genderbalans in de organisatie. Het onzichtbare wordt zichtbaar, het ongrijpbare begrijpelijk.
Maak seksualiteit bespreekbaar

Dit krijg je

Een bijzondere mogelijkheid
De mogelijkheid om als individuele deelnemer de escaperoom te volgen, normaal wordt deze uitsluitend incompany gegeven
Begrip van structuur
Diep begrip van de structuur van unconscious bias
Diep bewustzijn
Diep bewustzijn op het belang van tegenmaatregelen om bias op te heffen
Begrip van unconscious genderbias
Diep begrip van wat unconscious genderbias is
Genderbias in (beeld)taal
Begrip van genderbias in (beeld)taal en hoe dit op te heffen
Gevolgen van genderbias
Kennis over de gevolgen van genderbias (loonkloof, pink tax, inschattingskloof, zelfverzekerdheidskloof, psychisch welzijn van mannen, etc)
Pyramide
Kennis van de pyramide van gendergerelateerd geweld
Cultuur doorbreken
Begrip van niet-helpende omstanderreacties en hoe deze cultuur te doorbreken met helpende reacties
Authentiek bondgenootschap
De kracht van authentiek bondgenootschap inclusief een heldere, zelfgekozen call-to-action
Genderbias escaperoom: Equality Labyrinth
26 september 2024 van 13:00 - 16:30 uur in Utrecht
592,90
De genderbias escaperoom ‘equality labyrinth’ doet wat de naam zegt: door bewustwording, perspectiefwissel en urgentie lukt het te ontsnappen aan de ijzeren greep die genderbias heeft op het brein.

Dit kan en weet je straks

De genderbias escaperoom ‘equality labyrinth’ doet wat de naam zegt: door bewustwording, perspectiefwissel en urgentie lukt het te ontsnappen aan de ijzeren greep die genderbias heeft op het brein. Het doorlopen van het labyrint heeft een ontwapenend effect op het brein en maakt de weg vrij naar genderbalans in de organisatie. Het onzichtbare wordt zichtbaar, het ongrijpbare begrijpelijk.

In genderbias escaperoom ligt de focus gelijk daar waar verandering begint: je eigen brein als spiegel. Je ontdekt sluiproutes in je brein herkennen door ze zelf te ervaren. Daarnaast biedt het labyrint niet alleen kennis over de gevolgen van genderbias maar ook oplossingen die je vandaag nog toe kunt passen. Deze combinatie van belichaamde ervaringen, verruiming van perspectief en een indringende oproep tot actie creëert intrinsieke motivatie voor verandering.

Dit leer je

1

Escaperoom

Net als in elke escaperoom kunnen de deelnemers deuren openen door opdrachten uit te voeren en puzzels of raadsels op te lossen in negen mysterieuze kamers. Als een opdracht goed wordt uitgevoerd, onthult de kamer haar breingeheim en geeft ze een hint voor de volgende sleutel.

2
Kennis over invloeden
De verworven kennis gaat steeds een laagje dieper en alle opdrachten kennen een wetenschappelijke onderbouwing. Zo krijgen de deelnemers gefaseerd het nieuwe perspectief aangereikt dat nodig is om genderbias duurzaam te kunnen ontmantelen; in zichzelf, in hun organisatie, in de wereld.

3
De winnaar wordt beloond!
De dagwinnaar wordt beloond met een bijzonder cadeau dat alles te maken heeft met het doorbreken van patronen om tot de kern te komen.

Doe mee aan de Genderbias escaperoom ‘Equality labyrinth’ op 26 september 2024

Wat zeggen deelnemers?

Deelnemer Genderbias escaperoom: Equality Labyrinth
Wij vonden het equality labyrinth een leuk en uitdagend (soms zelfs emotioneel uitdagend) event dat door iedereen gezien werd als een eye opener. Sabine nam ons op pakkende manier mee op reis door maatschappelijke vooroordelen over gender, hoe diep die ook bij ons zelf ingebakken zitten en wat we hieraan kunnen doen. Absolute aanrader!
Deelnemer Genderbias escaperoom: Equality Labyrinth
Voor mij was deze escape room vooral een eye opener hoe ongelooflijk veel bias ingesleten zit in taal. Maar hoever dat strekt en wat daarvan de gevolgen (op inkomen, op kosten, op zelfvertrouwen etc) zijn was indrukwekkend om te leren. Gelukkig bood Sabine ons ook goede handvatten om op micro niveauanders te doen en daarmee de olievlek te veroorzaken die vanzelf de verandering de goede kant op beweegt.

Wat maakt deze kans uniek

Deze escaperoom wordt normaalgesproken alleen in-company aangeboden. Bij De Seksualiteitschool krijg je de unieke kans om een losse stoel te bemachtigen voor de Genderbias Escaperoom.

Wie zijn wij?

Wij zijn De Seksualiteitschool, een opleidingsinstituut waar je terecht kunt voor (bij)scholing op allerlei seksualiteitsthema's. Door het geven van hybride cursussen (combinatie van online/offline), live opleidingsdagen en e-learnings werken wij aan deskundigheidsbevordering van verschillende beroepsgroepen. Natuurlijk spelen ouders en opvoeders ook een belangrijke rol in de seksuele opvoeding. Daarom maakt De Seksualiteitschool ook cursussen en trainingen voor hen.

Voor wie is dit aanbod?

We verwachten dat met name diversity, quality and inclusion experts zich aan zullen melden. Ben jij dit niet, en heb je wel interesse? Ook dan ben je meer dan welkom.

Er kunnen maximaal 7 mensen deelnemen aan de escaperoom op 26 september 2024.

Doe mee aan de Genderbias escaperoom ‘Equality labyrinth’ op 26 september 2024

Zo steekt de training in elkaar

Datum: 26 september 2024
Tijden: 13:00 - 16:30 uur
Locatie: Utrecht (exacte locatie wordt nog bekend gemaakt)
Kosten: € 490 ex.btw / € 592,90 incl. btw
Korting: leden van De Seksualiteitschool ontvangen € 30 korting (kortingscode in Huddle)
Incl: koffie & thee
Accreditatie: geen
Deelnemers: maximaal 7 - de escaperoom gaat door bij 6 aanmeldingen
Let op: twee weken van tevoren hoor je of het daadwerkelijk door kan gaan