Dé e-learning over gender.

Gender 101

Dé e-learning over gender. Voor zorg- en onderwijsprofessionals.
Het jaar is 2023, gender is een veelbesproken onderwerp, en hoewel jij al jaren je vak met veel plezier beoefent, vind je het opeens spannend om met mensen om tafel te gaan. Vooral als het genderdiverse mensen betreft, of ze een hulpvraag hebben met betrekking tot gender. Wat als je iets verkeerds zegt en per ongeluk iemand kwetst, of wat als je niet goed op de hoogte bent van de laatste kennis en ontwikkelingen en iemand daardoor niet goed genoeg kan helpen? Je maakt je soms ook zorgen. Jij wilt je werk graag zo goed mogelijk kunnen doen, en daar hoort wat jou betreft bij dat je zo inclusief mogelijk te werk gaat. Een goede bondgenoot zijn is iets dat je graag zou willen, alleen je weet niet zo goed hoe. En staan je collega’s er eigenlijk wel hetzelfde in? Je hoorde laatst nog iemand grappend zeggen “ik identificeer me voortaan als piraat” - pijnlijk was dat. Als diegene beter op de hoogte was, zouden dit soort dingen misschien niet meer gezegd worden in jullie kantine. Dat zou fijn zijn.
"Ik identificeer me voortaan als piraat."
Je weet niet precies wat gender betekent en wat er onder valt, je kennis is niet op orde en je voelt je hierin onzeker.

Op je werk is het nog niet goed geregeld, je werkplek is niet inclusief en dat voelt niet fijn, je wilt dat graag verbeteren maar hoe, dat weet je niet precies.

Je weet niet hoe je genderdiverse mensen kunt aanspreken en schiet daardoor in een kramp, je bent bang om het fout te doen dus doe je maar niks.
Je wilt je team / collega’s - die misschien de noodzaak niet echt zien van inclusiviteit - overtuigen van het feit dat het noodzakelijk en belangrijk is.
Je hebt nog niet genoeg kennis in huis om je eigen studenten / patiënten / cliënten te informeren en om ze goed te helpen met vragen / problemen rondom gender.
Er komt meer en meer vraag naar specifieke zorg rondom gender en je hebt niet het gevoel dat je op dit moment genoeg kennis in huis hebt om dit op te gaan pakken.
Je wilt graag een bondgenoot zijn, maar je weet niet hoe.
Na Gender 101 weet jij alles over gender

Wij hebben de oplossing

In de e-learning Gender101 kun je op je gemak vanuit de veiligheid van je eigen omgeving meer leren over gender. Van de drie aspecten (genderidentiteit, genderexpressie en sekse) tot twee verhalen van genderdiverse ervaringsdeskundigen over hun genderproces én genderneutrale taal en voornaamwoorden. De hele basis wordt behandeld. Zo werk je aan je kennis over genderdiversiteit en aan je vaardigheden, en leer je hoe je een goede bondgenoot kunt zijn voor genderdiverse personen. Na het volgen van de e-learning Gender101 ben je helemaal geïnspireerd om je nieuw opgedane kennis te delen met je collega’s en het op de agenda te zetten, heb je helemaal scherp waarom het ook alweer zo ontzettend belangrijk is en kun je argumenten formuleren in gesprek hierover, en ben jij in korte tijd deskundig bijgeschoold op het gebied van gender. Zo heb je een goede basis van kennis en ervaring, en kun je mensen nog beter helpen.
Maak seksualiteit bespreekbaar

Dit krijg je

Gender 101
Webinar door experts Lau van der Heide en Tijn de Jong, introductie en achtergrond door Belle Barbé van De Seksualiteitschool
Webinar
Een wetenschappelijk onderbouwd webinar van Lau en Tijn dat boordevol informatie zit (45 min)
Oefeningen
Leuke en praktische oefeningen die je zelfvertrouwen vergroten
Reflectie
Een verdiepende reflectie op je eigen genderaspecten die je helpt om de theorie toe te passen in de praktijk
Handige handout
Onze Gender-inclusieve checklist als handige handout die je kunt downloaden en bewaren, of ophangen in de koffiekamer
Accreditatiepunten
Gender101 is geaccrediteerd met 3 punten door V&VN, SKJ en Registerplein
Gender 101
80
Koop nu Gender 101 en krijg één jaar gratis lidmaatschap van De Seksualiteitschool t.w.v. 10 euro cadeau.

Dit kan en weet je straks

Na de e-learning Gender101 weet jij alles over gender. Je kunt op een fijne en inclusieve manier omgaan met mensen. De verschillende aanspreekvormen en voornaamwoorden heb je helemaal onder de knie. Je kunt een goede bondgenoot zijn, en je hebt (weer) zelfvertrouwen op dit gebied. Je vindt het niet langer spannend als je tegenover iemand komt te zitten die genderdivers is en je kunt ontspannen meepraten over het gender debat. Je geeft je leerlingen, cliënten en patienten en het gevoel dat ze bij jou aan kunnen kloppen en veilig zijn. Je weet je collega’s te inspireren om ook hun kennis bij te spijkeren en hun best te doen om inclusief te zijn. Je gaat elk gesprek met vertrouwen tegemoet, je bent niet meer bang dat je het fout doet.

Dit leer je

1

Ontspannen & vertrouwen

Vanuit het comfort van je eigen omgeving ga je alles leren over gender. Zodat jij ontspannen en met vertrouwen kunt werken en een goede bondgenoot kunt zijn voor genderdiverse mensen.
2
De hele basis
Van de drie aspecten (genderidentiteit, genderexpressie en sekse) tot twee verhalen van genderdiverse ervaringsdeskundigen over hun genderproces én genderneutrale taal en voornaamwoorden, de hele basis wordt behandeld.
3
Brede aanpak
In de e-learning kijk je verschillende video’s, volg je een webinar, doe je opdrachten en vind je handouts en checklists
Na Gender 101 weet jij alles over gender

Wat zeggen onze deelnemers?

Tessa, HR
"De E-learning Gender 101 is voor mij enorm leerzaam geweest! Eindelijk voel ik mij meer zeker om over dit onderwerp met vrienden en collega's te praten en verschillende voornaamwoorden te oefenen. De E-learning is duidelijk, overzichtelijk, en door de persoonlijke verhalen van Laura en Tijn komt het echt binnen. In de hand-out staan goede praktische tips die ik op mijn werk (HR) toe kan passen zodat íedereen zich welkom voelt!"
Deelnemer Gender 101
"Ik kan dit van harte aanbevelen! Veel waardevolle informatie en De Seksualiteitschool weet een fijne ontspannen omgeving te creëren waarin ieder zich veilig kan voelen zo openhartig of niet-openhartig te spreken als gewenst is en waar ook gelachen mag worden.”
Deelnemer
"De training van De Seksualiteitschool hebben we als heel prettig en leerzaam ervaren. Het kan spannend zijn om over dit onderwerp te praten, maar zij zorgen voor een veilige en open sfeer waardoor iedereen durfde om vrijuit te praten. Daarnaast hebben we ook veel nieuwe informatie gekregen over dit onderwerp."

Vera
“De trainer kon feilloos elke vraag die ik had beantwoorden op een manier die zo logisch en natuurlijk voelt. Het bespreken van onderwerpen rondom seksualiteit is daarmee voor mij ineens veel luchtiger en juist heel leuk geworden!”
Deelnemer
“De trainers hadden het vermogen om de training aan te passen en in te spelen op de behoefte van ons team. Dit heeft ervoor gezorgd dat we eindelijk eens open zijn geweest naar elkaar.”

Wat maakt deze cursus uniek

Gender101 bestaat uit een unieke mix van een wetenschappelijk onderbouwd webinar door experts en ervaringsdeskundigen, met leuke en praktische oefeningen die je zelfvertrouwen en kennis vergroten, en een verdiepende reflectie op je eigen genderaspecten die je helpt om de theorie toe te passen in de praktijk. Bovendien krijg je bij Gender101 onze Gender-inclusieve checklist als handige handout, die je kunt downloaden en bewaren, of ophangen in de koffiekamer. De Seksualiteitschool maakte Gender101 in samenwerking met Lau van der Heide en Tijn de Jong.

Gender101 is geaccrediteerd met 3 punten door V&VN, SKJ en Registerplein.

Wie zijn wij?

Wij zijn De Seksualiteitschool, een opleidingsinstituut waar je terecht kunt voor (bij)scholing op allerlei seksualiteitsthema's. Door het geven van hybride cursussen (combinatie van online/offline), live opleidingsdagen en e-learnings werken wij aan deskundigheidsbevordering van verschillende beroepsgroepen. Natuurlijk spelen ouders en opvoeders ook een belangrijke rol in de seksuele opvoeding. Daarom maakt De Seksualiteitschool ook cursussen en trainingen voor hen.

Voor wie is deze cursus?

Voor onderwijsprofessionals, zorgprofessionals, ouders en opvoeders.
Voor wie graag op de hoogte wil zijn van ontwikkelingen op het gebied van seksualiteit en gender, mensbeeld, maatschappij en cultuur.
Voor wie het gevoel heeft nog niet genoeg op de hoogte te zijn van alles rondom Gender of het zelfvertrouwen rondom dit onderwerp graag wil vergroten.
Voor wie het onderwerp Gender in eigen organisatie op de kaart wil zetten, maar niet zo goed weet hoe.

Zo steekt de cursus in elkaar

Je volgt Gender101 online en op je eigen moment. Nadat je je aanmeldt, ontvang je een e-mail met inloggegevens. Je kunt dan direct starten. Je houdt een jaar lang toegang tot de e-learning. In totaal zul je er ongeveer 3 uur mee bezig zijn. Je kunt alle lessen achter elkaar volgen, of het in delen doorlopen.
Na Gender 101 weet jij alles over gender

Dit is waarom je nu mee wilt doen

Wij vieren dat we vanaf nu officieel bestaan. Daarom krijg jij bij aankoop van Gender 101 tijdelijk een jaar gratis lidmaatschap van De Seksualiteitschool cadeau, t.w.v. 10 euro.

Als lid heb je recht op een jaar lang korting op alle nieuwe e-learnings, cursussen en webinars van De Seksualiteitschool. Ook mag je als allereerste deelnemen aan ons aanbod, krijg je als eerste de kans om een stoel te reserveren voor onze livedagen, en ontvang je twee keer per jaar een inhoudelijke en verdiepende nieuwsbrief vol tips, ins en outs en interessante info over ons vakgebied. De prijs: slechts een tientje per jaar.